دیگ روغن از جمله مهم ترین تجهیزاتی است که از آن در صنایع مختلف استفاده می کنیم؛ در واقع این دیگ یک نوع سیستم گرمایشی است که روغن به عنوان یک سیال انتقال گرما کاربرد دارد؛ همچنین این دیگ ها با محیا کردن شرایط مناسب برای تولید و نگه داری روغن، به عملکرد بهینه در فرآیند های صنعتی نیز کمک می کنند کاربرد این مخزن ها رساندن دمای یک سیال به نقطه جوش بالا و یا گرم نگه داشتن آن است.
اجزای بویلر روغن داغ
1. پوسته و بدنه
2. کوئل های حرارتی
3. درب ها و پایه ها
4. پمپ
5. سنسورها
6. نشانگرهای دما و فشار
7. شیرهای خروجی ورودی روغن
8. مشعل
9. ترموستات
10. منبع ذخیره روغن
11. پمپ پرکن خط
12. تابلو و مدار فرمان
13. تجهیزات کنترلی شیرآلات و اتصالات
14. تجهیزات کنترلی
15. شیرآلات و اتصالات

محل استفاده از بویلر روغن داغ
بویلر روغن داغ در مکان هایی که به شبکه گاز متصل نیستند، یک سیستم گرمایشی محبوب محسوب میشود. همچنین گرم و روان کردن مواد نفتی سنگین در مخازن، گرمایش غیر مستقیم کوره های عظیم پخت صنعتی و ساخت گرمایش برای مراحل چاپ در چاپخانه های وسیع و به کارگیری در خشک کن های صنعتی از جمله موارد کاربرد بویلر روغن داغ است. توجه داشته باشید که در فرآیندهای صنعتی که به دمای بالا نیاز دارند، بخار یا آب گرم نیز می تواند. به عنوان انتقال دهنده گرما برای رسیدن به این دما استفاده شود، اما از آنجا که هزینه های اولیه نصب سیستمهای انتقال حرارت تحت فشار بسیار زیاد است، هزینه های نگهداری این تاسیسات نیز بالا میرود. همچنین خطر انفجار نیز افزایش می یابد. بنابراین، استفاده از روغن های حرارتی به عنوان سیال نه تنها میتواند این مشکلات را رفع نماید
بازرسی دیگ روغن داغ
چرا بازرسی دیگ روغن داغ اهمیت دارد؟
چه زمانی باید دیگ روغن داغ را بازرسی کرد؟
بازرسی اولیه: پس از نصب و راهاندازی دیگ بازرسی دورهای: بر اساس دستورالعمل سازنده و استانداردهای موجود، معمولاً هر یک تا دو سال یکبار بازرسی پس از تعمیرات اساسی: پس از هر تعمیر اساسی بر روی دیگ بازرسی اضطراری: در صورت مشاهده هرگونه نشانه غیرعادی مانند نشت روغن، کاهش فشار، افزایش دمای بیش از حد
انواع دیگ روغن داغ
بویلر روغن داغ افقی یا عمودی:
دیگهای روغن داغ متناسب با ظرفیت و مشخصات طراحی به دو صورت افقی یا عمودی تولید میگردد که هر دو دارای معایب و مزایای مربوط به خود میباشد. معمولا از دیگهای عمودی بیشتر در ظرفیتهای پایین و یا به دلیل محدودیت فضا استفاده می گردد. همچنین بویلرهای افقی معمولا دارای راندمان بالاتری می باشند.

بویلر روغن داغ گازسوز، گازوئیلسوز، دوگانه سوز:
دیگهای روغن داغ بر اساس سوخت در دسترس در محل نصب به همراه یک از این ها که شامل مشعل گازسوز،مشعل گازوئیلسوز، مشعل دوگانه سوز (گاز و گازوئیل) یا مشعل سه گانه سوز ( گاز ، گازوئیل و مازوت) است؛ تولید میگردد.